Аерогриль і електрогриль в чому відмінності
Що робити, якщо ви раптом захотіли м'ясо або овочі «з димком», приготовані на багатті, а за вікном зима чи просто немає можливості виїхати на природу? Аерогриль і електрогриль - сучасне рішення цієї проблеми. Розглядаючи аерогриль і електрогриль відмінності істотні. Щоб вибрати, який з приладів підійде саме вам, розглянемо їх з усіх боків, ви дізнаєтеся ніж один відрізняється від іншого.
Аерогриль одночасно включає в себе функціонал електроплити, тостера, мультиварки. Він має вигляд скляної чаші з кришкою, яка закріплена на підставці. Прилад працює на основі подачі в чашу гарячого повітря, регульованого за допомогою ТЕНів і вентилятора.
Процес приготування складається з рівномірного обдування продуктів повітрям. Його швидкість і температура залежить від того, що саме ви хочете зробити з їжею - засмажити, згасити, зварити. Просто налаштуйте режим і таймер!
Електрогриль являє собою своєрідний ящик, в якому можна смажити м'ясо, рибу або овочі. Такі прилади діляться на 2 види:
1. Безконтактний електрогриль виглядає як ємність з гратами, на які кладуться продукти. Нагрівальний елемент знаходиться внизу конструкції. Такий прилад ще називають шашличницею.
2. У контактних електричних грилях нагрівач вбудований в саму решітку і за принципом роботи схожий на звичну для нас сковороду.
Розглянуті прилади дають можливість приготувати смачні і соковиті м'ясні страви - шашлик, стейк та інші. Однак на цьому можливості агрегатів не закінчуються.
Оскільки аерогриль включає в себе функції багатьох кухонних приладів, то в ньому можна:
• Приготувати смажені, варені, тушковані продукти.
• Зварити варення.
• Висушити овочі, фрукти або гриби.
• Приготувати кефір, сир або йогурт.
• Коптити м'ясо або рибу.
• Розморожувати і розігрівати продукти.
Електрогриль кілька поступається попередньому апарату по функціоналу. У ньому можна приготувати:
• Тушковані або зроблені на пару овочеві страви.
• Яєчню або омлет.
• Запечену рибу.
• Розморожені або підігріті продукти.
До переваг аерогрилю відносяться:
1. Економія коштів і місця на кухні - адже цей прилад включає в себе безліч функцій.
2. Широкий спектр приготувати страв.
3. Не потрібно стежити за процесом готування страви - відбувається колосальна економія вашого часу.
4. Корисна і смачна їжа без освіти канцерогенів.
До їх недоліків можна віднести:
1. Велика витрата електроенергії.
2. Багаторівневі прилади займають багато місця на кухні і важко очищаються від бруду.
Переваги електрогрилю:
1. Смачна і корисна їжа.
2. Їжа готується дуже швидко - ви економите свій дорогоцінний час.
3. Можна приготувати смачне і ароматне м'ясо не виходячи з дому.
4. Легко доглядати і мити, адже прилад має знімні частини.
Недоліки електрогрилю:
1. Під час готування утворюється дим і запах через потрапляння крапель жиру і масла на нагрівальний елемент.
2. Потрібно стежити за процесом приготування їжі.
3. Чи не гарантує рівномірної прожарювання (у випадках з одностороннім приладом).
Щоб остаточно визначитися з вибором, подумайте, яким стравам ви найчастіше віддаєте перевагу. Як часто і в яких кількостях ви готуєте їжу? Тоді ви з легкістю зрозумієте, який саме прилад вам потрібен, адже ви знаєте в чому їх відмінності! Вам залишиться тільки насолоджуватися смачною, корисною і соковитою їжею!
Принцип дії аерогрилю і електрогриль
Аерогриль одночасно включає в себе функціонал електроплити, тостера, мультиварки. Він має вигляд скляної чаші з кришкою, яка закріплена на підставці. Прилад працює на основі подачі в чашу гарячого повітря, регульованого за допомогою ТЕНів і вентилятора.
Процес приготування складається з рівномірного обдування продуктів повітрям. Його швидкість і температура залежить від того, що саме ви хочете зробити з їжею - засмажити, згасити, зварити. Просто налаштуйте режим і таймер!
Електрогриль являє собою своєрідний ящик, в якому можна смажити м'ясо, рибу або овочі. Такі прилади діляться на 2 види:
1. Безконтактний електрогриль виглядає як ємність з гратами, на які кладуться продукти. Нагрівальний елемент знаходиться внизу конструкції. Такий прилад ще називають шашличницею.
2. У контактних електричних грилях нагрівач вбудований в саму решітку і за принципом роботи схожий на звичну для нас сковороду.
ДОВІДКА. Ці прилади діляться на одно- і двосторонні. Перші мають нагрівальний елемент тільки знизу, двосторонні ж Електрогрилі впливають на продукт з двох сторін.
Функції приладів
Розглянуті прилади дають можливість приготувати смачні і соковиті м'ясні страви - шашлик, стейк та інші. Однак на цьому можливості агрегатів не закінчуються.
|
• Приготувати смажені, варені, тушковані продукти.
• Зварити варення.
• Висушити овочі, фрукти або гриби.
• Приготувати кефір, сир або йогурт.
• Коптити м'ясо або рибу.
• Розморожувати і розігрівати продукти.
ДОВІДКА. Деякі сучасні соковижималки оснащені 1-2 додатковими рівнями. Це дозволяє готувати кілька страв одночасно.
Електрогриль кілька поступається попередньому апарату по функціоналу. У ньому можна приготувати:
• Тушковані або зроблені на пару овочеві страви.
• Яєчню або омлет.
• Запечену рибу.
• Розморожені або підігріті продукти.
ВАЖЛИВО. Щоб ваша квартира не наповнилась неприємними запахами або слідами паленого масла і жиру, встановлювати гриль даного виду краще на відкритому балконі.
Переваги і недоліки аерогрилю
До переваг аерогрилю відносяться:
1. Економія коштів і місця на кухні - адже цей прилад включає в себе безліч функцій.
2. Широкий спектр приготувати страв.
3. Не потрібно стежити за процесом готування страви - відбувається колосальна економія вашого часу.
4. Корисна і смачна їжа без освіти канцерогенів.
До їх недоліків можна віднести:
1. Велика витрата електроенергії.
2. Багаторівневі прилади займають багато місця на кухні і важко очищаються від бруду.
Переваги та недоліки електрогриль
Переваги електрогрилю:
1. Смачна і корисна їжа.
2. Їжа готується дуже швидко - ви економите свій дорогоцінний час.
3. Можна приготувати смачне і ароматне м'ясо не виходячи з дому.
4. Легко доглядати і мити, адже прилад має знімні частини.
Недоліки електрогрилю:
1. Під час готування утворюється дим і запах через потрапляння крапель жиру і масла на нагрівальний елемент.
2. Потрібно стежити за процесом приготування їжі.
3. Чи не гарантує рівномірної прожарювання (у випадках з одностороннім приладом).
Щоб остаточно визначитися з вибором, подумайте, яким стравам ви найчастіше віддаєте перевагу. Як часто і в яких кількостях ви готуєте їжу? Тоді ви з легкістю зрозумієте, який саме прилад вам потрібен, адже ви знаєте в чому їх відмінності! Вам залишиться тільки насолоджуватися смачною, корисною і соковитою їжею!
|
Зверніть увагу на:
|