Ручне заточування спіральних свердел: особливості та технологія

Ручне заточування спіральних свердел: особливості та технологія Залежно від сфери застосування, використовуються свердла для пробивання отворів у дерев'яних, бетонних, металевих поверхнях. Свердла для роботи з дерев'яними поверхнями практично не потребують періодичної заточуванні. Однак, свердла для роботи по металу, приходять в несправність, якщо їх не заточувати. Для свердління металу потрібно гостре і добре заточене свердло, в іншому випадку, існує ризик виконання нерівного отвори.

Для того, щоб визначити необхідність заточування свердла, досить використовувати його в роботі. Якщо в процесі свердління свердло видає неприємні скрипучі звуки, то необхідно його ув'язнити. Крім того, не заточені свердла швидко нагріваються, деформуються під впливом високої температури і зношуються.



Для заточування свердла використовується спеціальне обладнання у вигляді верстатів або інших пристосувань. Якщо у вас є такий верстат, то краще віддати перевагу даного пристосування для заточування свердел. Однак, найчастіше, процес заточування свердел здійснюється вручну, при цьому використовуються стандартні точильні верстати, обладнані камінням.

Технологія заточування спірального свердла безпосередньо залежить від форми, яку воно буде мати в подальшому. Свердло буває односмуговою, двосмугової, конічної, гвинтовий або циліндричної форми. Заточувати свердла необхідно виходячи з його задніх граней. Кожне перо свердла заточується однаково. Для перевірки правильності заточування фахівці використовують спеціальне обладнання. З допомогою ручної заточування свердел дуже важко домогтися рівності пер. Особливі складності виникають в процесі заточування форми задніх граней і кута між ними.

Загострення спіральних свердел одноплощинного типу відрізняється певними характеристиками, суть яких полягає в тому, що задня частина інструменту має тільки одну площину. Кут коливання задньої частини становить від двадцяти восьми до тридцяти градусів. При цьому, свердло необхідно встановити коло таким чином, щоб воно знаходилося в одній паралелі з ріжучою частиною. Свердло знаходиться в одному положенні по відношенню до обертовому колі, таким чином виробляється його заточування.

Якщо розглядати недоліки даного методу свердління, то слід зазначити викришування різальних частин свердла в процесі роботи. Крім того, дані метод заточування актуальний тільки для свердел, діаметр яких не перевищує трьох міліметрів.

Конічний метод заточування свердел використовується в тому випадку, якщо свердла мають великий діаметр. Даний варіант заточування відрізняється особливими труднощами у виконанні і вимагає від людини, яка його використовує, особливих навичок. Необхідно взяти свердло лівою рукою за поверхня робочої частини. У праву руку поміщається та частина свердла, на якій присутній хвостовик. Свердло необхідно притиснути до торцевої частини шліфувального верстата, поступово похитуючи руками, свердло перемішається по колу, таким чином створюється пір'яна конусна поверхня. В процесі заточування не можна відривати свердло від поверхні шліфувального круга. Крім того, руху повинні відрізнятися плавністю і рівномірністю. Такі ж маніпуляції слід провести з другим пером.

В процесі заточування намагайтеся, щоб форма свердла залишилася такою ж як раніше. Так як зсув заданих кутів, призведе до втрати функціональності свердла. Даний варіант підходить для заточування свердел діаметром від трьох до десяти міліметрів. Однак, для того, щоб виконати правильну заточування свердла слід дуже потрудитися.

Якщо діаметр свердла більше десяти міліметрів, то слід спочатку підточувати передню частину свердла, а потім інші його грані. Подточка передній поверхні необхідна для того, щоб збільшити тривалість експлуатації свердла з допомогою зменшення переднього кута свердла. За допомогою поперечної кромки здійснюється не свердління, а скреблення металу, тому її подточка покращує якість свердління.

Якщо свердло відрізняється наявністю невеликого заднього кута, то він також піддається заточуванні. Таким чином, зменшується тертя свердла. Заточка з допомогою професійного обладнання завершується доведенням, з допомогою якої вдається згладити поверхню і позбутися від різного роду сколів. Свердло, яке піддавалося доведення відрізняється кращими експлуатаційними характеристиками, ніж інструмент, який заточили вручну. При наявності можливості скоєння доведення, скористайтеся нею. Для того, щоб зробити доведення буде потрібно наявність спеціальних шліфувальних каменів, виконаних з кремнієвих або карбидовых порід.

.




30-07-2016, 15:01 866 0

Поділіться власною думкою