Характеристика шліфувального бруска: маркування виробів

Характеристика шліфувального бруска: маркування виробів Вибираючи бруски з металу для заточування, перш за все необхідно звертати увагу на їх маркування. Насамперед на бруску вказується емблема підприємства, яке її виготовило. Також далі вказується форма бруска, яка буває прямокутної, трикутної, напівкруглою і т. д.

Після цього позначається розмір бруска по ширині, довжині і висоті. Якість абразивного матеріалу і його складу, а також характеристика зернистості. Також у маркуванні матеріалу вказують ступінь твердості, а також рівень сближенности зерен абразивного призначення.

Основна характеристика бруска - його зернистість. Існують основні системи для визначення розміру зерен у бруску шліфувальному:

1. FE PA - стандарти об'єднання Європейського виробництва абразивних заточок, дана маркування актуальна для більшості європейських країн, Росії, Туреччини.

2. ANSI - система стандартів, поширена в Америці, використовується в процесі виробництва абразивних матеріалів.

3. J S I - виготовлення шліфувальних брусків прямокутних за японським промисловим стандартам.

Деякі виробники не вказують маркування згідно даним стандартам, від покупки таких брусків краще відмовитися.

Особливості застосування керамічних абразивних брусків


Найчастіше для виготовлення керамічного бруска використовують зерна електрокорунду, тобто окисленого алюмінію. Можливий також варіант використання карбіду кремнію в комбінації зі сполучною речовиною.

Найпоширенішими серед керамічних брусків, є матеріали німецького, польського та китайського виробництва. При цьому, вартість таких брусків набагато нижче, ніж металевих.

Однак, в процесі експлуатації такі бруски швидко псуються, втрачають форму і стираються, тому вони потребують періодичної заміни. Також, працювати з таким матеріалом більше 30-ти хвилин не рекомендується, так як вони швидко нагріваються.

На деяких ринках зустрічаються бруски виробництва Радянського Союзу, рекомендуємо саме їм віддати свою перевагу. Так як за якістю, вони набагато краще альтернативних брусків з Німеччини.

Існує величезна кількість виробників керамічних брусків, що розрізняються за якістю і часу на заточку. Можливий варіант виготовлення спеціалізованих брусків для заточування певної форми і розміру.

Крім того, певні виробники керамічних ножів, виготовляють також і бруски для їх заточування або рекомендують заточувати ножі тільки певними брусками. Хоча для отримання якісного результату заточування достатньо лише мати досвід в заточуванні ножів. Серед переваг ножів і брусків на основі кераміки зазначимо передусім високу стійкість до зношування і високий ресурс роботи. Кераміка середнього рівня підлягає дуже повільному зносу, а дрібна - не здатна зношуватися.

Однак, в процесі роботи з керамічними брусками відбувається їх поступове засмічення дрібними частинами металу, з-за цього відбувається їх швидке зношування. Для відновлення такого бруска, досить протерти його кухонним засобом за допомогою якого чистять каструлі або піском, сполученим з рідким милом.

Врахуйте, що в процесі роботи з брусками на керамічній основі, рекомендується щоб уникнути їх нагріву використовувати спеціальний розчин у вигляді води або води з додаванням мила. В іншому випадку, металевий пил швидко засмічує поверхню.

Процес виготовлення керамічних брусків абразивних шліфувальних полягає у формуванні абразиву і подальшої його сушінню. Врахуйте, що при випалюванні певні вироби деформуються, вони не піддаються відновленню та утилізуються. При наявності невеликої величини прогину в не більш ніж пів міліметра, такий брусок придатний до використання. При наявності більшої прогину на бруску, відмовтеся від його придбання. Так як в такому випадку якість заточування буде досить низьким.
20-08-2016, 20:44 245 0

Поділіться власною думкою