Сад з пряних трав

Сад з пряних трав Ароматні пряні трави здавна використовуються в медицині і в якості приправи до різних страв. Не так давно їх почали використовувати в ландшафтному дизайні. Такими травами або доповнюють існуючий сад або висаджують цілі невеликі ділянки. Особливий аромат трави зазвичай набувають після сушіння, проте є й такі сорти, які наповнять сад своїми тонкими приємними нотками під час росту і цвітіння. Найбільш поширена зелень, які вживають у їжу,- це кріп, петрушка і цибуля, які невибагливі у догляді і мають цілком симпатичну зовнішність.

У заміському будинку таку декоративну їстівну грядку можна розмістити біля кухні, забезпечивши доступ до неї в будь-яку погоду.

Цікавий варіант поєднання пряних рослин з брукованими ділянками плиткою або цеглою. Лаванда, шавлія або розмарин додадуть яскравості доріжці. Можна висадити невеликі рослини, наприклад, чебрець, прямо між швами доріжки.

Більшість таких трав воліють сонячну погоду і родючому грунті, а деякі (м'ята, петрушка) чудово ростуть в затінених місцях.

Висадки рослин у рівні грядки хоч і мають строгий вигляд, зате до кожного з них легко дотягнутися. Садити рослини можна групами в залежності від періодів їх дозрівання і розмірів. Хорошим буде варіант створення пряного бордюру з чебрецю, розмарину і шавлії. Він стане прекрасним декоративним елементом ландшафту і послужить смачним доповненням до страв.

Багато трави швидко розростаються подібно бур'яну, наприклад, м'ята і меліса. Зважаючи на це, їх доцільніше висаджувати в контейнери, захищаючи сад від їх захоплення. Прекрасно ростуть і багато інші трави в обмежених просторах. Своєчасний полив, підживлення і підрізання забезпечать швидке зростання прянощів.
17-08-2016, 21:31 259 0

Поділіться власною думкою